Güncel Haberler

Saç ekim sektörüne yerli ve milli teknolojik doping geldi – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Dünya çapında medikal turistin merkezi haline gelen Türkiye'de saç ekim kliniklerine ilişkin yeni düzenlemenin ardından sektör hızla büyüyor. Saç ekimi sektöründe kalite standartlarını belirlerken, el altından yapılan girişimlerin önüne geçerek sektörün büyümesine destek olacak yerli teknolojilerin geliştirilmesini teşvik ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde kapılarını açan saç ekim kliniği Rebornia Hair'ın kurucusu dermatoloji uzmanı Dr. Sektörün dinamiklerini değerlendiren Ali Şahan, ekim sırasında saç kökü kaybını en aza indiren teknolojilerini paylaştı.

“Ulusal başarımızın arkasında birçok faktör var”

Dr. Ali Şahan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip olan saç ekimi sektöründe hizmet vermeye başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'nin bu alanda küresel bir merkez haline gelmesinden gurur duysak da, saç ekimi uygulamalarındaki kalitemiz perde arkasında olsa da birçok farklı tetikleyici de var. Ulusal ölçekte elde ettiğimiz başarıda bilgili doktorlarımız, uzman teknisyenlerimiz, modern kliniklerimiz ve teknolojik çözümlerimiz hayati bir rol oynamaktadır. Onların verdiği motivasyonla yeni ve yerli teknolojiler geliştiriyoruz. Bu sayede hastalarımıza daha verimli sonuçlara ulaşabilecek uygulamalar sunarken sektörümüze de katkı sağlıyoruz.”

“Sektörün sorunlarını çözüyor, eksiklikleri gideriyoruz”

Dr., saç ekiminde çözülmesi gereken sorunlar olarak gördükleri sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. Ali Şahan, “Patentli hiperbarik oksijen kabımızla ekim sırasında saç kökü kaybını en aza indirmeyi planlıyoruz. Cihaz, Türk mühendisler tarafından tamamen yerli ve milli kaynaklarla üretildi. Öte yandan deney ekibimizle saç hücreleri üzerinde bilimsel araştırmalar yürütüyoruz. Özellikle son dönemde bu alanda ciddi yatırımlar yapmaya başladık. Sonuçlandırılan çalışmalarımızın uluslararası saygın dergilerde yayınlanmasını istiyoruz. “Bütün bunlarla birlikte, hastalarımızın sonuçlarını ve deneyimlerini iyileştiren gelişmeleri benimseyerek saç restorasyonunda öncü olmaya kararlıyız.” dedi.

“Kurallar sahada da uygulanmalı”

Rebornia Hair Kurucusu Dermatoloji Uzmanı Dr. Ali Şahan, sektöre ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Sektörümüzde önemli yatırımlar devam ederken, Ticaret Bakanlığı’nın teşvik paketleri de serüvenine yeni başlayan veya başlayacak kliniklerin gelişimine katkı sağlıyor. Son dönemde kabul edilen mevzuat, bu sektörde ülkemizin itibarını zedeleyen sinsi şirketlerin oluşumunun önüne geçiyor; Bizim gibi yüksek kalite standartlarında hizmet veren kliniklerin önünü açacağına inanıyoruz. Öte yandan sektörümüze ivme kazandırmak için mevcut düzenlemelerin sahada hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. “Bu sayede uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız araştırma ve geliştirme çalışmalarımızla geliştirdiğimiz hizmetlerimizi hastalarımıza daha uygun piyasa koşullarında sunabileceğiz.” Başvurularıyla ilgili detaylı bilgiyi şu ifadelerle paylaştı.

“Kuzey Amerika ve Avrupa’ya açılacağız”

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ali Şahan, “Uzman doktorlardan oluşan ekibimizle müşteri memnuniyeti ve sağlığını göz önünde bulundurarak birinci sınıf hizmet veriyoruz. Tam akredite modern tesisimizde, en son bilimsel gelişmelerin ışığında gelişmeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Yoğun saç dökülmesi yaşayan veya kel olan hastalarımıza HIB-O, DHI (direkt saç ekimi), FUE (foliküler ünite ekstraksiyonu) gibi tekniklerle kalıcı çözümler sunuyoruz. Saç ekimi cerrahi bir işlem olduğu ve görünümü doğrudan etkilediği için her hastamızla tüm süreci detaylı olarak tartışıyoruz. Amacımız kalite ve hasta memnuniyetinde yeni standartlar belirleyerek saç ekimi alanına yenilikçi bakış açıları kazandırmaktır. Özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa'da sağlık turistlerini ağırlamayı ve bu bölgelerde saç ekim merkezleri açmayı hedefliyoruz. “Orta vadede kliniğimizi referans merkezi haline getirmek istiyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu